UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступна кампанія: понад 69 тисяч вступників отримали рекомендації на бакалаврат та магістратуру

Процент відмов не перевищив рівні попередніх років.

За підсумками вступної кампанії 2024 отримали рекомендації на навчання для здобуття вищої освіти 69 603 абітурієнтів - з них надано 64 181 за ступенем бакалавра та 5 422 за ступенем магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування. Про це у Facebook повідомив генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Олег Шаров.

Він зауважив, що 10,8% або 7 520 рекомендацій не були підтверджені. У попередні роки процент відмов складав від 8,8% до 12,9%.

Читайте також: Вступна кампанія: які строки виконання абітурієнтами вимог до зарахування

"Відмова від наданих рекомендацій у 2024 році близька до багаторічних середніх значень. Тобто, гіпотеза про суттєвий негативний вплив запровадження грантів на кількість відмов від наданих за результатами адресного розміщення рекомендацій не підтверджується", - зазначив Шаров.

Він додав, що 80% вступників або 49 652 підтвердили вибір місця навчання (за результатами адресного розміщення бюджетних місць) з використанням кваліфікованого електронного підпису. 

Вступна кампанія виходить на фінішну пряму — вже незабаром вступники дізнаються, хто з них став щасливим власником студентського квитка. Про перші підсумки вступної кампанії читайте в тексті Оксани Онищенко «Вступ-2024. Чого хочуть абітурієнти і чого — держава?».