UA / RU
Підтримати ZN.ua

Видавець замінить підручники з української мови без Криму: міністр освіти відреагував на скандал

Також МОН хоче змінити підхід до експертизи підручників.

У підручнику з української мови для учнів 7 класу надрукували карту України без півострова Крим. Видавець визнав помилку та зобов'язався за власний кошт замінити навчальні матеріали.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Європарламент опублікував карту з українським Кримом у складі Росії

Посадовець заявив, що помилка стала результатом технічної неточності, допущеної під час дизайну підручника. Видавництво взяло на себе відповідальність за ситуацію та вже працює над її виправленням.

"Міністерство освіти і науки України має низку зауважень щодо якості шкільних підручників, і це питання пов'язане з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти", – підкреслив Лісовий, додавши, що це не перший випадок, коли піднімаються питання щодо якості освітніх матеріалів.

Відомство планує змінити підхід до експертизи навчальних матеріалів. Починаючи з 2 вересня 2024 року, перевірку якості підручників здійснюватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО). Крім того, до 2025-2026 років МОН планує завершити реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти, щоб покращити якість освітніх матеріалів для українських шкіл.

"Щоб питання з якістю підручників зняти раз і назавжди", – підсумував міністр.

Нагадаємо, у 2021 році карта України без Криму з’явилася у підручнику з історії для 9 та 10 класу.