UA / RU
Підтримати ZN.ua

При Міністерстві освіти і науки відкриють дитсадок для дітей співробітників — Смірнова

Дошкільний осередок є одним із дев'яти типів дитсадків. 

З кінця наступного місяця при Міністерстві освіти і науки України відкриють дошкільний осередок для дітей співробітників. У приміщенні  міністерства з’являться діти, з якими працюватимуть вихователі. Таким чином, пілотуватиметься новий тип дитсадків, передбачений законом про дошкільну освіту, повідомила заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова в інтерв'ю редакторці відділу освіти та науки ZN.UA Оксані Онищенко.

"Дошкільний осередок — це садочок для невеликої групи дітей, який відкривають при установі — бібліотеці, міністерстві чи навіть бізнес-організації. Перевага осередків у тому, що для них не потрібна окрема велика будівля, якщо в громаді мало дітей. А роботодавці можуть відкривати дошкільні осередки, аби залучити на роботу мам і тат малечі", - наголошує Смірнова.

Читайте також: В Україні понад 73% дітей дошкільного віку відвідують дитсадки, однак Рада Європи рекомендує, щоб показник був значно вищим

Заступниця глави МОН вказала, що в нашій країні за підтримки UNICEF  почалося пілотування ідей, які закладені в новому законі про дошкільну освіту.

"Наразі в UNICEF визначили пріоритетні громади, де вже незабаром відкриватимуться пілотні заклади. Це важливий крок для розроблення оптимальних рішень і підготовки детальних інструкцій, які допоможуть громадам відкрити власні заклади", - додає вона.