UA / RU
Підтримати ZN.ua

Освітній комітет ВРУ рекомендував скасувати золоті та срібні медалі у школах

Попри збільшення кількості медалістів, знижується рівень знань випускників.

Народна депутатка від фракції "Голос" та секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа зазначила, що освітній комітет рекомендував у школах скасувати вручення срібних і золотих медалей державного зразка.

"Останніми роками ми мали збільшення кількості медалей, водночас спостерігалося зростання освітніх розривів і зниження рівня знань випускників шкіл за час ковіду і великої війни", - зазначає Піпа в Facebook.

Читайте також: Як покращити якість освіти в Україні? Експертка назвала п’ять кроків

За її словами, лише у пострадянських країнах існує цей анахронізм. Парламентарка наголосила, що скасування та виготовлення медалей допоможе зекономити кошти державного бюджету. Піпа вказала, що кожна школа може відзначати тих, хто найкраще вчиться, власними відзнаками.

В Україні всі проблеми у сфері освіти останніми роками заведено списувати на пандемію коронавірусу та повномасштабну війну. Однак, насправді ж ці проблеми в освіті почалися вже давно, і ковід та напад РФ вдарили по вже хворій системі, пише Оксана Онищенко у статті "Не провал, а обрив. Чому падає якість шкільної освіти".