UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Зношені" долари: до Ради внесли законопроєкт про штрафи для обмінників та банків

Сума штрафу за порушення наразі невідома.

Ініціативна група із понад 50 народних обранців сьогодні, 20 червня, зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №9404 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо адміністративної відповідальності за незаконну відмову або обмеження у скоєнні готівкових валютних операцій».

Документ передбачає адміністративну відповідальність за незаконну відмову або обмеження під час готівкових валютних операцій.

Тим самим депутати відреагували на скарги громадян, пов'язані з комісією під час обміну «зношеної» валюти. Обмінники практикують комісію навіть у випадках незначних пошкоджень банкнот або зовсім відмовляються від обміну.

На час публікації ні тексту законопроєкту, ні супровідних документів не було. Хоча з назви документа випливає, що порушників хочуть штрафувати. На яку суму поки невідомо.

Читайте також: Курс валют: чи варто зараз скуповувати долари або є більш привабливі варіанти заощадження грошей

Щодо курсу валют, то немає підстав для суттєвого просідання готівкової гривні до кінця 2023 року. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.