UA / RU
Підтримати ZN.ua

Земельний банк запрацював: відбувся перший аукціон з оренди держземлі

За оренду понад 115 га на Вінниччині запропонували 3 млн грн. 

Проєкт "Земельний банк" почав працювати повноцінно - відбувся перший земельний аукціон. У вівторок, 1 жовтня, за сільськогосподарську ділянку понад 115 га на Вінниччині на торгах змагалися 14 учасників. Про це повідомив міністр агрополітики Віталій Коваль.

"Переможна ставка на її оренду – понад 3 млн грн", – повідомив міністр.

Орендар отримає у користування на 14 років земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 115,18 га. Цільове призначення: для ведення підсобного сільського господарства.

За даними Прозорро.Продажі, стартова ціна лота за фермерське господарство "Гичак Я.К." з Крижополя Вінницької області була 495 588 грн. За нього запропонували 3 020 001 грн, що становить річну суборендну плату.

Лише на гривню меншою була ставка сусіднього фермерського господарства "Садовий Ю.П.".

Впродовж 20 робочих днів переможець зобов’язаний сплатити запропоновану вартість активу та додатково ПДВ – 604 000 грн. Загалом загальний економічний ефект може становити понад 3,5 млн грн.

Читайте також: Земля в Україні рекордно зросла в ціні, проте кількість угод скоротилася на 13%

Загалом у вівторок, 1 жовтня, Фонд держмайна на платформі Прозорро.Продажі проведе 16 земельних аукціонів, а до кінця року планує виставити на електронні торги майже 100 000 га державних с/г земель у 20 областях.