UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський отримав 4,8 мільйона гривень роялті від "Кварталу 95"

Доходи президента істотно скоротилися.

Президент Володимир Зеленський задекларував отримання 4,8 мільйона гривень роялті від "Кварталу 95". Такі дані містяться в Реєстрі електронних декларацій.

У повідомленні про суттєві зміни в майновому стані від 3 січня Зеленський зазначив, що отримав 4,88 мільйона гривень роялті від "Кварталу 95" і 104 тисячі гривень за користування торговою маркою.

Читайте також: Новорічна промова президента: спічрайтерів Зеленського звинуватили в плагіаті

Нагадаємо, що роялті - це платежі, які виплачуються продавцю ліцензії за поточне користування активами.

Будучи кандидатом у президенти Зеленський заявив, що продав свою частку в російському кінобізнесі - компанії Green Family LTD, яка володіє кінобізнесом "кварталівців" в Росії, і зареєстрована на Кіпрі. Акції були відчужені на користь Андрія Яковлєва - автора "Студії Квартал-95".

Як зазначалося в декларації, Володимир Зеленський за 2017 рік отримав майже 7 мільйонів гривень доходу. Також він має у власності кілька квартир, будинок в Київській області, два автомобіля, ще задекларував 26 торгових марок, 285 тисяч доларів готівкою, 220 тисяч гривень та 50 тисяч євро, а ще рахунок в латвійському AS PrivatBank, де він зберігає 417 тисяч доларів. І це ще не все майно бізнесмена.