UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський звільнив заступницю голови АМКУ

З вересня комітет очолює новий керівник.

Президент України Володимир Зеленський своїм указом від 1 листопада звільнив заступницю голови Антимонопольного комітету України Анжеліку Коноплянко. Відповідний документ опублікований на сайті глави держави.

«Звільнити Коноплянко Анжеліку Олександрівну з посади заступника голови Антимонопольного комітету України – державного уповноваженого згідно з поданою заявою», - йдеться в указі.

Анжеліка Коноплянко працювала в Антимонопольному комітеті з 2017 року. Спочатку вона  обіймала керівні посади у Київському обласному теророзподілі АМКУ, а згодом очолювала Департамент досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери.

З квітня 2021 року Коноплянко обіймала посаду державного уповноваженого Антимонопольного комітету України, а в серпні 2021 року була призначена президентом Зеленським заступником Голови Антимонопольного комітету України.

Читайте також: Антимонопольний комітет під мікроскопом. Не все побачене вам сподобається

Нагадаємо, 6 вересня, депутати Верховної Ради підтримали призначення колишнього голови Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету України.

Як зазначила Юлія Самаєва у статті "Бажані відставки й неприйнятні призначення", у сухому залишку кадрова політика Банкової в історії із звільненням Резнікова з посади міністра оборони звелася до того, що одних поганих керівників замінили на інших поганих, абсолютно проігнорувавши їхні "здобутки" на попередніх посадах.

«Єдиний, кого в цій історії покарали, — це Кириленко», - зазначила вона.

За словами журналістки, на ймовірній новій посаді в Кириленка буде два шляхи. Або знайти мову з нинішнім сумнівним складом АМКУ, або "навчити котиків гавкати, зустрівшись із неймовірним спротивом, як суто фізіологічним, так і підкріпленим уже набутими звичками до багатого життя".