UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський повідомив, коли почне діяти зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем

Угода про ЗВТ почне діяти в наступному році.

Зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем почне діяти з 1 січня 2021 року. Про це у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

“ЗВТ між Україною та Ізраїлем набере чинності з 1 січня 2021 року! Це новий рівень відносин між країнами та "зелене світло" для зростання українського експорту, тісніша співпраця у сферах високих технологій, машинобудування, інвестицій. Чудова новина, Біньямін Нетаньяху”, - написав Зеленський.

Читайте також: Країни АСЕАН і ще п'ять держав підписали найбільшу угоду про вільну торгівлю

Нагадаємо, 20 липня 2018 року під час візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Ізраїлю з вищим керівництвом країни на політичному рівні були узгоджені всі пункти Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем, переговори щодо якої тривали майже шість років. Положення документа схвалили в рамках засідання Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

21 січня 2019 року перший віцепрем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. 11 липня Верховна Рада ратифікувала Угоду, 7 серпня відповідний закон підписав президент Зеленський.

У червні 2020 року МЗС України та Ізраїлю почали політичні відеоконсультації щодо запуску Угоди про вільну торгівлю між країнами, підписаної 21 січня 2019 року.