UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський підписав закон щодо різних ставок ПДВ для аграріїв

Для деяких видів продукції повернули ставку ПДВ 20%.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким аграріям повернута ставка ПДВ на рівні 20% на окремі види продукції. Документ вступає в силу з завтрашнього дня. Про це повідомляє Офіс президента.

"Документ покликаний зменшити ризики від підвищення цін на продукти харчування, а також створити рівні умови оподаткування ПДВ для сільськогосподарських виробників і підприємств переробної галузі. Закон відновлює 20-відсоткову ставку податку на додану вартість при ввезенні на територію України великої рогатої худоби, свиней та овець, молока, жита, вівса, насіння льону, олійних культур, цукрових буряків ", - йдеться в повідомленні.

При цьому залишається ставка ПДВ в 14% при операціях з поставки пшениці і жита (меслин), ячменю, кукурудзи, соєвих бобів, ріпакової або ріпаку, соняшнику.

Документ вступає в силу з наступного дня після опублікування і застосовується до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування цього закону.

Читайте також: Чи платитимемо ми ПДВ при продажу квартир

Повідомлялося, що ДФС оголосила що за два місяці операції «Детінізація» зуміли заблокувати формування фіктивних податкових кредитів по ПДВ на 1,185 мільярдів гривень.