UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський обіцяє, що до кінця року економічне відновлення України після карантину стане відчутним

За словами Зеленського, вже другий місяць поспіль в Україні фіксується зростання експорту, що є дуже хорошою ознакою.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю словацькому економічному виданню Hospodárske noviny заявив, що до кінця 2020 року економічне відновлення після карантинних обмежень стане відчутним і стійким, передає сайт президента

"У другому кварталі ми мали спад економіки – як і всі інші країни. У нас було мінус 11,4% ВВП. Це час найбільших карантинних обмежень. Але вже до кінця року економічне відновлення стане відчутним і стійким", - сказав президент. 

Він також зазначив, що вже другий місяць поспіль в Україні фіксується зростання експорту, що є дуже хорошою ознакою. Разом з тим, зростають міжнародні резерви Національного банку. 

Читайте також: Україна прагне отримати від ЄС сформульовану перспективу членства - Зеленський

Раніше повідомлялося, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства очікує відновлення зростання економіки України в жовтні-грудні 2020 року.  У той же час такий прогноз передбачає, що кількість хворих COVID-19 не буде істотно збільшуватися.

Повідомлялося, що Кабмін допускає падіння економіки у 2020 році до 8% ВВП порівняно з 2019-м.

Раніше Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння ВВП України у 2020 році до 8,2%. Також був оновлений прогноз відновлення української економіки в 2021 році з 3,6% до 1,1% з збільшенням до 3% у 2022 році. За оцінками Мінекономіки, скорочення обсягів ВВП у січні-квітні 2020 року поглибиться до 5%.