UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захищати бізнес від держави в Україні буде іноземець

Бізнес-омбудсмен з'явиться вже в найближчий тиждень-два. В уряді обіцяють "приємне здивування" кандидатурою.

Захист українського бізнесу від державної корупції довірять іноземцю

Протягом двох тижнів Кабінет міністрів затвердить фінальне рішення щодо створення в Україні інституту бізнес-омбудсмена.

Уряд України разом з ЄБРР ще в травні підписав антикорупційну ініціативу, відповідно до якої в Україні впроваджується нова посада "захисника бізнесу", нагадав на брифінгу в середу, 10 листопада, міністр Кабінету міністрів Остап Семерак.

"Це особа, яка не є громадянином України", - повідомив він.

За його словами, зараз ЄБРР, Кабмін і представники бізнес-асоціацій України спільно проводять конкурс і шукають людей, які можуть претендувати на цю посаду.

"Я думаю, в найближчий тиждень-два буде фінальне рішення... Я, на жаль, не можу зараз назвати вам прізвищ... але мені було дуже приємно читати ці прізвища. Я думаю, ми будемо позитивно здивовані", - цитує його Лігабізнесінформ.

Інститут бізнес-омбудсмена займеться захистом бізнесу, вирішенням проблем приватних компаній, які зможуть поскаржитися бізнес-омбудсмена на несправедливе ставлення з боку органів державної влади.

За словами Семерака, до повноважень бізнес-омбудсмена будуть віднесено розгляд скарг представників українського і зарубіжного бізнесу на предмет можливих корупційних тисків, можливих рейдерських захоплень. "Сподіваюся, це буде стимулювати прихід інвестицій в Україну", - сказав він.