UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захід готовий виділити 1,5 млрд євро на відновлення Донбасу

Геращенко повідомила про домовленості з західними партнерами про надання 1,5 млрд євро на інфраструктурні об'єкти, створення нових робочих місць та відновлення житла у східних регіонах України.

Західні партнери готові надати Україні 1,5 млрд євро на відновлення інфраструктури та створення нових робочих місць у Донецькій і Луганській областях для стабілізації ситуації у регіоні, заявляє уповноважений президента з врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

"Під кожним із цих пунктів (мирного плану президента України Петра Порошенка) вже є конкретні напрацювання, як їх реалізовувати", - сказала вона в середу, 2 липня, в Києві під час круглого столу "Мирний план, АТО або воєнний стан - як зберегти територіальну цілісність країни?"

Геращенко повідомила: "Якщо мова йде про відновлення інфраструктури, то вже є домовленість з нашими західними партнерами про те, що готові півтора мільярда євро залучити на інфраструктурні об'єкти, створення нових робочих місць та відновлення житла у цих регіонах".

Як відомо, одним із пунктів мирного плану Порошенка є програма створення робочих місць в регіоні та відновлення об'єктів промисловості і соціальної інфраструктури. !zn

Читайте також:

Відносна більшість українців хоче відновлення ядерного статусу країни

Терористи знову обстріляли канал "Сіверський Донець-Донбас"

Турчинов упевнений в успіху АТО на Донбасі

Радник Авакова: У перший день після припинення перемир'я знищено понад 1000 бойовиків