UA / RU
Підтримати ZN.ua

За кілька годин Сенат США голосуватиме санкції по "Північному потоку-2"

Орієнтовно після 21:45 за Києвом Сенат проголосує законопроєкт, який має бути ухвалений із порогом у 60 голосів.

У четвер, 13 січня, Сенат США проголосує санкції проти "Північного потоку-2". Пункт щодо розгляду законопроєкту "Про захист енергетичної безпеки Європи" внесений в порядок денний та оприлюднений на сайті Сенату.

Ініціатором законопроекту є сенатор Тед Круз.

Голосування має відбутися після обговорення проєкту, яке стартувало о 10:00 ранку (17:00 за Києвом).

Після перерви з 12:45 до 14:15 (19:45-21:45 за Києвом) Сенат проголосує законопроєкт, який має бути ухвалений із порогом у 60 голосів. Тобто проєкт має підтримати не менше десяти демократів, які є однопартійцями президента США Джо Байдена.

Читайте також: США спільно з ЄС намітили два шляхи впливу на Путіна - Блінкен

Нагадаємо, раніше в Держдепартаменті США висловлювали стурбованість голосуванням у Сенаті 14 січня  пропозиції республіканця Теда Круза про введення нових санкцій проти "Північного потоку-2".

Стурбованість пояснювали переговорами, які цього тижня американські офіційні особи провели з Росією щодо так званих "гарантій безпеки" в Європі. Зокрема, Вашингтон намагається відрадити Москву від вторгнення в Україну після того, як десятки тисяч військових РФ стягнуті до кордонів України. 

Водночас відомо, що раніше республіканець Тед Круз погодився розблокувати кадрові призначення - 32 кандидатів, більшість з яких - на посади послів, а також на керівні посади, в обмін на голосування закону про санкції проти "Північного потоку-2". 

Про те, чому російський газотранспортний проект викликає протиріччя в США, читайте на ZN.UA, в статті Михайла Гончара та Дениса Вінського - "Байден у пастці "Північного потоку-2"".