UA / RU
Підтримати ZN.ua

З 1 червня стартує пілотний проєкт зі складання іспитів на водійські права за новою процедурою: хто може скористатися

"Знаєш – успішно складаєш! Не знаєш – не допоможуть", – попередили в МВС.

Міністерство внутрішніх справ з 1 червня запустить пілотний проєкт щодо складання водійських іспитів, який покликаний зробити цей процес прозорим. Зміни торкнуться як теоретичної, так і практичної частин іспиту, повідомила пресслужба МВС.

Проєкт запустять у Львівській, Одеській, Вінницькій та Київській областях. В інших регіонах можливий запуск після врахування всіх нюансів.

Ось що зміниться:

"Знаєш – успішно складаєш! Не знаєш – не допоможуть", – попередило у цьому зв'язку МВС.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко анонсував, що 2023 року в Україні планують запровадити низку змін до процесу отримання водійських прав, щоб зробити його прозорішим.

До кінця 2023 року класи, де складають теоретичні іспити, обладнають камерами, щоб не було «сліпих зон». МВС також планує запровадити ідентифікацію обличчя всіх людей, які складають іспити, і скасувати необхідність відвідувати школу, тобто запровадити можливість опановувати теорію самостійно або з репетитором.

Практичний іспит на право керування автомобілем можна буде складати необмежену кількість разів. Таке право діятиме протягом дії свідоцтва про закінчення автошколи – 2 роки. Крім того, планується спростити отримання талону попереднього запису на практичний іспит. 

Загалом процедуру складання іспитів на отримання водійського посвідчення змінять до кінця року

Серед обіцяних нововведень: