UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз очікує від України "серйозного економічного плану"

Можливі економічні труднощі, з якими зіткнеться Україна при імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, буде вирішено як за допомогою Євросоюзу, так і за допомогою конкретного плану української влади.

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон впевнена, що можливі економічні труднощі, з якими зіткнеться Україна при імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, буде вирішено як за допомогою Євросоюзу, так і за допомогою конкретного плану української влади.

Про це голова європейської дипломатії заявила у четвер, 12 грудня у Брюсселі напередодні засідання Ради ЄС з питань транспорту, телекомунікації та енергетики.

Відповідаючи на питання журналістів про свою зустріч з президентом України Віктором Януковичем, Ештон повідомила, що в розмові з нею голова української держави говорив про економічні проблеми, які постануть перед країною у короткостроковій перспективі.

"З моєї точки зору, ці виклики, а вони - реальні, може бути вирішено підтримкою не тільки з боку інституцій Європейського Союзу, а також демонстрацією того, що у нього є серйозний економічний план для підписання Угоди про асоціацію. Це також допоможе залучити необхідні інвестиції. Але сьогодні приїжджає перший віце-прем'єр. Так що подивимося", - сказала Ештон.

Як відомо, у четвер до Брюсселя прибуває делегація для проведення діалогу щодо імплементації Угоди про асоціацію. Її очолює перший віце-прем'єр Сергій Арбузов. !zn

Читайте також:

Ештон: Янукович запевнив мене, що готовий до діалогу

США і ЄС сподіваються на вирішення кризової ситуації в Україні мирним шляхом

Арбузов зустрінеться з Фюле в четвер у Брюсселі