UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейський інвестиційний банк може виділити 300 млн євро аеропорту "Бориспіль"

Всього інвестиційний план аеропорту коштуватиме 669 мільйонів євро.

Європейський інвестиційний банк може виділити 300 млн євро на реалізацію інвестиційного плану аеропорту "Бориспіль". За кошти банку можуть провести реконструкцію злітно-посадкової смуги, розширення терміналу D, а також на розширення та модернізацію системи обробки багажів, передає Hromadske.

"Загальна вартість проєктів в межах інвестиційного плану аеропорту має скласти близько 669 млн євро. Решту коштів, які не заплатить Європейський інвестиційний банк, мають залучити з інших джерел, однак самих джерел в ЄІБ не вказують" - зазначено в повідомленні.

Аеропорт "Бориспіль" вже отримував інвестиції раніше. Кабінет міністрів 8 травня затвердив Концепцію розвитку міжнародного аеропорту "Бориспіль" до 2045 року, яка передбачає інвестиції обсягом 3,4 млрд євро і збільшення пасажиропотоку до 53,9 млн пасажирів на рік.

Кабмін передбачив додаткове відведення земельних ділянок площею близько 600 га під розвиток інфраструктури аеропорту за рахунок ділянок, які перебувають у власності або користуванні фізичних або юридичних осіб.

Нагадаємо, що міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тисячі га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4 тисяч м, шириною 60 м, другу - довжиною 3,500 тисяч м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.