UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС планує ввести мита на сталевий прокат з України

Можуть також обмежити імпорт сталевої продукції з Бразилії, Ірану, Росії та Сербії.

Європейський союз незабаром може ввести антидемпінгові мита в розмірі до 33% на сталевий гарячекатаний прокат з Бразилії, Ірану, Росії та України. Про такі плани влади ЄС повідомляє Reuters з посиланням на документ.

Наголошується, що в ЄС впевнені в тому, що вартість сталевого прокату з перерахованих країн необґрунтовано занижена.

Єврокомісія почала розслідування цін на сталевий прокат з Бразилії, Ірану, Росії, України та Сербії після скарги європейської асоціації виробників сталі Eurofer. Розслідування показало, що гарячекатана сталь з усіх країн, за винятком Сербії, зросла до 12,6% ринку ЄС цього року в середині 2016 року з 7,5% в 2013 році, а ціни при цьому впали на чверть.

ЄС вже застосував понад 40 антидемпінгових заходів для допомоги своїм виробникам сталі. Вони спрямовані в основному проти Китаю. У червні ЄС ввів мито в розмірі 35,9% на китайський сталевий прокат, що викликало негативну реакцію з боку Пекіна.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія вирішила не продовжувати чинне з 1999 року антидемпінгове мито на імпорт сталевих канатів походженням з України і Молдови. Антидемпінгові мита не діють з 10 лютого 2017 року.

23 січня цього року Національна тарифна комісія Пакистану ввела антидемпінгові мита на холоднокатаний листовий прокат з Китаю і України строком на п'ять років.

У першому півріччі 2017 р. українські металургійні підприємства скоротили виплавку вуглецевої сталі в порівнянні з аналогічним періодом 2016 р. на 17,2%, до 10,28 млн т.