UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович пообіцяв підняти пенсії до прожиткового мінімуму

Віктор Янукович готує українським пенсіонерам подарунок - підвищення пенсій до прожиткового мінімуму.

У 2012 році рівень соціальних стандартів в Україні продовжить рости. Про це заявив президент України Віктор Янукович під час наради з господарсько-адміністративним активом Полтавської області, повідомляє президентська прес-служба.

За словами Януковича, розмір мінімальних пенсій у цьому році має бути підвищено до рівня прожиткового мінімуму. «Ми ставимо завдання - наблизити пенсії до прожиткового мінімуму...Ми зобов'язані підняти пенсійне забезпечення», - підкреслив він.

Янукович додав, що влада також буде докладати зусиль для підвищення зарплат - адже без цього неможливо досягти збільшення пенсій.

Оновлено: За інформацією ZN.UA, президент Янукович планує за 4-5 місяців до парламентських виборів у жовтні цього року підняти мінімальну пенсію до 1060 грн, а також зарплату бюджетникам - на 700-800 грн.

Крім того, також планується підняти грошове забезпечення військовослужбовцям. Зокрема, за інформацією ZN.UA, новий міністр у вузькому колі заявив про намір підняти зарплати лейтенантам до $1000 (близько 8000 грн).

Нагадаємо, що станом на 1 січня 2012 року середній розмір пенсійної виплати в Україні склав 1 246,34 грн. Проте, абсолютна більшість з 13,8 млн українських пенсіонерів отримують менше 1000 грн.

Відповідно до закону про держбюджет на 2012 рік, встановлено такий прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність: з 1 січня - 822 грн, з 1 квітня - 838 грн, з 1 липня - 844 грн, з 1 жовтня - 856 грн, з 1 грудня - 884 грн.

Мінімальна пенсія встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. !zn

Читайте також

Кабмін свідомо занизив прожитковий мінімум на 2012 рік

У 2012 році бюджетники щомісячно недоотримають до 2500 грн

Під час покладання квітів афганці повернулись до Януковича спиною (фото)

Маріупольські пенсіонери та афганці сказали спасибі Януковичу за «покращення»