UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович заявив про розширення співпраці з Туреччиною з видобутку газу в Чорному морі

У ході офіційного візиту Януковича у Туреччину сторони розглянули цілий ряд енергетичних проектів.

Україна і Туреччина розширюють співпрацю з видобутку газу на шельфі Чорного моря, заявив президент України Віктор Янукович.

"Ми також розширюємо співпрацю в питаннях загального видобутку газу на шельфі Чорного моря", - сказав він у середу, 9 жовтня, у заяві для ЗМІ після завершення Третього засідання стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Янукович також повідомив, що в ході сьогоднішнього засідання сторони розглянули цілий ряд енергетичних проектів.

"найближчим часом ми почнемо практичні дії по їх реалізації", - підкреслив він.

Як повідомляє прес-служба президента України, за результатами Третього засідання стратегічної ради високого рівня України та Туреччини, що відбувся в Анкарі в середу, було підписано ряд двосторонніх документів.

Серед підписаних документів - Угода між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і Турецької державної нафтової компанією "ТПАО" про взаємний захист конфіденційної інформації та комерційної таємниці.

Угода встановлює зобов'язання сторін щодо нерозголошення і забезпечення режиму конфіденційності при наданні послуг у нафтогазовій сфері.

Крім цього був підписаний Меморандум про співпрацю між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і Турецької трубопровідної компанією "БОТАШ".

Меморандум спрямований на початок довгострокових партнерських відносин між компаніями та взаємовигідне співробітництво в галузі видобутку і транспортування енергоносіїв.

Також було підписано Спільну заяву міністрів енергетики України і Турецької Республіки про співробітництво в енергетичній сфері. !zn

Читайте також:

У Бойка розігрався апетит: він зібрався збільшити кількість бурових "вишок" до п'яти

6 млрд грн за допуск іноземних компаній до шельфу витратять на соцініціативи Януковича

ДТЕК Ахметова купує скандальну Vanco Ukraine