UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович розповів про важливість реформування енергетики на європейських принципах

Президент перерахував успіхи влади в адаптації національного законодавства до європейських норм у році, що минає, однак не став говорити про перспективи реформ на майбутній рік.

Президент України Віктор Янукович відзначає важливість реформування енергетичної галузі, зокрема у контексті адаптації національного законодавства до європейських норм. Про це, як повідомляє прес-служба президента, голова держави Віктор Янукович сказав на урочистому запуску другого гідроагрегату Дністровської ГАЕС у п'ятницю, 20 грудня, з нагоди дня енергетика.

Янукович зокрема розповів, що Україна, "згідно з узятими зобов'язаннями в рамках Енергетичного Співтовариства", проводить "плідну роботу з адаптації національного законодавства до європейських норм, впроваджує їх на практиці і модернізує енергетичну інфраструктуру (тобто трубопроводи та електромережі) для забезпечення технічної можливості торгівлі енергоресурсами.

ТАКОЖ: Енергоспівтовариство вважає недостатнім темп реформ в енергетиці України

Голова держави нагадав, що в 2013 році Україна підписала низку важливих міжнародних документів щодо співпраці в енергетичній сфері, і що це "свідчить про визнання у світі високого професіоналізму українських енергетиків і розуміння перспектив розвитку енергетичної системи України".

Янукович також згадав про альтернативну енергетику, заявивши, що Україна приділяє значну увагу її розвитку і впровадженню нових технологій.

Президент також зазначив, що запуск Гідроагрегату №2" Дністровської ГАЕС дозволить державі щорічно економити близько 250 млн грн. !zn