UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович повідомив чиновникам про "зростання економічних показників"

Янукович стверджує, що економічні показники в Україні показують зростання, хоча цифри статистики говорять про зворотнє.

За результатами роботи в першому півріччі спостерігається хоч і незначне, але послідовне зростання економічних показників. Про це президент Віктор Янукович заявив під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє президентська прес-служба.

"Перше півріччя ми йдемо десь на рівні минулого року з невеликим поліпшенням у деяких секторах економіки. А друге півріччя ми бачимо по динаміці, що буде краще, ніж перше", - сказав президент.

- Виробництво автомобілів в Україні з початку року скоротилося майже втричі

Янукович заявив, що така ситуація була викликана труднощами в роботі Верховної Ради, що часто перешкоджало ефективним діям виконавчої влади, не давало своєчасно реагувати на виклики, що виникали у зв'язку з нестабільною економічною ситуацією у світі. "Але ми витримали. Ми використали всі наші можливості для того, щоб це не вплинуло негативно на життєдіяльність країни", - підкреслив Янукович.

Як повідомлялося, ВВП України падав у третьому і четвертому кварталах 2012 року. У цей час підконтрольна президентові Верховна Рада шостого скликання ще працювала. Дані щодо промислового виробництва на початку 2013 року говорять про поглиблення спаду в економіці. Міжнародний валютний фонд прогнозує нульове зростання ВВП за підсумками року. !zn

Читайте також:

Янукович повідомив про плани активізувати падаючу економіку

Економісти напророкували Україні падіння економіки в 2013 році

Економіка України офіційно вступила в стадію рецесії