UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вперше з весни цивільний літак вилетів з території України

Точний час вильоту літака невідомий, оскільки він увімкнув свій транспондер лише після проходження кордону з Польщею, «ймовірно, з міркувань безпеки».

Цивільний літак вперше з квітня 2022 року вилетів з України, йдеться про судно Wizz Air, яке всі ці місяці перебувало у Львові, а тепер приземлилося у Катовіце (Польща). Про це пише CNN з посиланням на дані сайту моніторингу польотів Flightradar24.

Читайте також: Після війни українці хочуть багато подорожувати, отримати нову професію та відкрити власну справу - опитування

«Ми можемо підтвердити, що A320 HA-LWS летів зі Львова до Катовіце вчора», — сказав Ян Петченік, директор із комунікацій згаданої авіакомпанії.

Літак злетів приблизно до 11 ранку за східним часом у вівторок. Точний час вильоту літака невідомий, оскільки він увімкнув свій транспондер лише після проходження кордону з Польщею, «ймовірно, з міркувань безпеки».

Читайте також: Українські бійці ліквідували ворожий літак Су-25 на Херсонщині

Петченик також сказав, що ще три літаки Wizz Air з угорською реєстрацією наразі приземлені в українській столиці.

Читайте також: Wizz Air відклала відновлення рейсів РФ–ОАЕ через зростання критики

Міністерство інфраструктури України заявило, що готове відновити роботу львівського аеропорту, якщо отримає західні гарантії безпеки. “Поки що незрозуміло, як це буде організовано”, - зазначає медіа.