UA / RU
Підтримати ZN.ua

Віце-президент Газпромбанку, який виїхав з РФ до Києва: «Я хочу відмитися»

Волобуєв припускає, що самогубства топ-менеджерів у російських держбанках були інсценовані. 

Топ-менеджер "Газпромбанку" Ігор Волобуєв, який виїхав раніше з Росії в Україну і вступив до лав територіальної оборони в Києві, дав інтерв'ю The Insider і Liga.net.

Він розповів, що живе у друзів.

Волобуєв шість років працював у "Газпромбанку" піарником, і 16 років був начальником прес-служби "Газпрому". Після початку війни Росії проти України він зібрав речі і 2 березня виїхав з Москви.

Волобуєв родом із Охтирки, Сумської області України, де прожив 18 років, після чого переїхав до Росії. Він розповів, що його батько місяць провів у холодному підвалі, а у Росії з початку війни його друзі просили не говорити про те, що він є українцем.

За його словами, він приїхав захищати свою батьківщину зі зброєю в руках, хоча військового бойового досвіду він не має, за плечима військова кафедра інституту.

Топ-менеджер каже, що загрози його життю не було, але самогубства інших топ-менеджерів ставить під сумнів. Він вважає, що самогубство першого віце-президента "Газпромбанку" Владислава Аваєва було інсценуванням, як і самогубство топ-менеджера "Новатека" Сергія Протосеня.

Волобуєв припускає, що Путін особисто керує "Газпромом", і зізнається, що брав участь у газових війнах.

"Україну як надійного постачальника газу дискредитували в очах європейських споживачів, щоб позбавити статусу транзитної держави", - сказав колишній віце-президент компанії. За його словами, обсяги транзиту російського газу через Україну з 2011 року впали із 104 млрд кубометрів до 41 млрд.

Читайте також: Нафтогазові санкції проти РФ, пропоновані Україною, лише затягуватимуть війну

Раніше повідомлялося, що не відключений від SWIFT "Газпромбанк" продовжує фінансувати війну РФ проти України.

Нагадаємо, що поки що Росія заробляє на високих цінах на газ у Європі.