UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вітренко запропонував Кабміну звільнити Коболєва і наглядову раду «Нафтогазу» - ЗМІ

В.о. міністра енергетики, призначення якого двічі провалювала Рада, намагається переконати уряд в неефективності роботи менеджменту «Нафтогазу».

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко запропонував прем'єр-міністру Денису Шмигалю невідкладно винести на розгляд Кабміну питання про звільнення голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, а також розірвання контрактів із членами наглядової ради компанії, повідомляє LB.ua. Фотокопію листа Вітренка Шмигалю, датованого 12 лютого, видання оприлюднило ввечері в понеділок, 15 лютого.

Як обгрунтування необхідності винесення жорстких кадрових рішень Вітренко називає:

Вітренко пропонує «невідкладно розглянути питання зміни керівництва НАК «Нафтогаз України», припинення контрактів з членами наглядової ради та проведення конкурсів на заміщення відповідних посад.

Крім того, він виступає за проведення аудиту фінансової діяльності НАК і приведення бухгалтерського обліку «у відповідність до вимог міжнародних стандартів» бухобліку.

Читайте також: "Слуги" не домовилися щодо подання кандидатури Вітренка

Згідно з чинним законодавством, звільнити голову правління «Нафтогазу» може наглядова рада. Він складається з п'яти членів: трьох незалежних і двох від держави.

У той же час, Кабінет міністрів як розпорядник 100% акцій НАК, може припинити повноваження будь-якого з членів або всього складу наглядової ради, а також призначити нову наглядову раду.

Відзначимо, що Верховна Рада цієї зими вже двічі провалювала голосування за призначення Юрія Вітренка міністром енергетики.