UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вітренко вважає, що результати аудиту "Нафтогазу" повинні розглянути в РНБО

Він зазначив лояльність аудиторів до «Нафтогазу».

На думку колишнього топ-менеджера "Нафтогазу" Юрія Вітренка, результати перевірки "Нафтогазу" повинні бути розглянуті Радою національної безпеки і оборони, яка і прийняла рішення про її проведення. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в аудиті мова йде не тільки щодо "формальних" порушеннях, а й про цілком реальні втрати держави.

"Прочитавши висновки аудиторів я не знайшов достатніх підстав заперечувати, що ця перевірка була об'єктивною, незаангажованою, і висновки про порушення були обгрунтованими... По-перше, з документа видно, що державні аудитори врахували багато зауважень з боку" Нафтогазу ". Це показує велику лояльність до "Нафтогазу", оскільки державні перевіряючі часто не дуже люблять враховувати зауваження компаній до своїх актів перевірок ", - заявив він.

"Було б логічно, якби ці результати перевірки були розглянуті на Раді національної безпеки і оборони, яка і прийняла рішення про її проведення. Передача цих матеріалів в фіскальні і правоохоронні органи - це паралельний шлях, досить довгий, він не може підміняти прийняття негайних рішень Кабміном/РНБО за результатами перевірки ", - зазначив Вітренко.

Читайте також: Уряд затвердив політику власності "Нафтогазу"

Нагадаємо, що "Нафтогаз" в понеділок, 19 жовтня, на невизначений час відклала раніше заплановане розміщення доларових єврооблігацій.

Раніше повідомлялося, що згідно з висновками Державної аудиторської служби, прямі втрати компанії через фінансових порушень склали на 75 млрд грн.

За прогнозами Мінфіну, в наступні чотири роки збитки групи "Нафтогаз" перевищать 21 млрд грн.