UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виплата до Дня Незалежності: до якого числа можна подати заяву

Ще можна встигнути її отримати.

Окремі категорії громадян цього року традиційно отримали разову грошову виплату до Дня Незалежності України. Але не всі встигли подати заяву для отримання коштів.

Читайте також: Київ додатково виплатить пораненим воїнам 45 тисяч гривень

Видання NV розповіло, до якого числа ще можна звернутися за їх отриманням.

Порядок здійснення разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і Законом України «Про жертви нацистських переслідувань», затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1396 «Деякі питання соціального захисту осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветеранів війни та осіб, що працюють в спеціальних умовах».

Подати заяву на разову грошову виплату до Дня Незалежності України можна до 1 жовтня 2024 року.

Відповідно до постанови пенсіонери, які мають право на таку виплату, отримують її разом із пенсією у визначену дату виплати.

Кошти на виплату допомоги військовослужбовцям та іншим особам, які належать до ветеранів війни, проходять службу та не є пенсіонерами, Пенсійний фонд України перераховує на підставі поданих заявок на рахунки військових частин, установ, організацій, де особи проходять службу.

Іншим особам, які мають право на разову грошову виплату і які не є пенсіонерами та не перебувають на службі, допомога виплачується за їхнім зверненнями до органів Пенсійного фонду України з документами, що підтверджують право на таку виплату, та даними про поточний рахунок, відкритий на ім'я особи в уповноваженому банку.

Разова грошова виплата до Дня Незалежності України передбачена в розмірах від 450 до 3100 грн.

Нагадаємо, деякі категорії громадян також можуть отримати грошову допомогу у розмірі десяти місячних пенсій. Це залежить від місця роботи.