UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відсьогодні ввозити в Україну генератори, зарядні станції та засоби РЕБ можна без податків

У перелік потрапили товари, які сприяють відновленню енергетичної інфраструктури.

Відсьогодні. 27 липня, звільняються від оподаткування ввізним митом та ПДВ товари, які сприяють відновленню енергетичної інфраструктури України, а також деякі інші категорії товарів.

Зокрема, тепер можливе ввезення без мита електрогенераторів, інверторів, літій-іонних акумуляторів та зарядних станцій на їх основі, а також сонячних панелей для ремонту або заміни від пошкоджень і розширення потужності діючих СЕС, повідомили Державній митній службі України.

Читайте також: За перше півріччя надано пільг на 35% від всіх митних надходжень

Також податки не застосовуються на імпорт обладнання для енергетики, серед якого:

Читайте також: Рада ЄС продовжила на рік безмитну торгівлю з Україною – востаннє

Окрім того, у перелік товарів, які звільняються від сплати митних платежів при ввезенні в Україну, потрапило обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та ремонту машин механізованого розмінування.

Ще звільнені від оподаткування:

Із повним переліком класифікації товарів, за які не треба сплачувати мито та ПДВ, можна ознайомитися на сайті Держмитслужби.

Нагадаємо, експерти вважають, що схеми ухилення від сплати податків, які здатна мінімізувати оновлена митниця, завдають втрат держбюджету в розмірі 120-150 мільярдів гривень на рік.

Читайте також: В ЄС попередили про можливе повернення мит ще на три продукти з України

Реформування митниці – одне з основних зобов'язань України перед ЄС як з погляду євроінтеграції, так і для отримання грошей за програмою Ukrainе Facility.

Віктор Конев у тексті «Тернистий шлях української митниці до ЄС» аналізує прогрес цієї реформи та обсяг робіт, які ми ще маємо виконати.