UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відкриття ринку землі принесе 10 мільярдів доларів додаткових інвестицій - Шмигаль

За тиждень відкриття ринку землі укладено понад 300 договорів на сільськогосподарську землю.

У Кабміні очікують надходження додаткових інвестицій в результаті запуску ринку землі в обсязі близько 10 мільярдів доларів. Про це прем'єр Денис Шмигаль заявив на конференції у Вільнюсі, пише Укрінформ.

"Ми очікуємо до 10 млрд доларів додаткових інвестицій в зв'язку з початком роботи ринку сільськогосподарських земель", - сказав Шмигаль.

Від нагадаємо, що за оцінками Світового банку зняття мораторію на продаж землі призведе до збільшення ВВП України майже на 2%.

Також, за його словами, за перші шість днів відкриття ринку землі було укладено понад 300 договорів на ділянки сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Ринок землі: звідки стартуємо і де фінішуємо?

Раніше повідомлялося, що статистика по операціях купівлі-продажу землі після зняття 1 липня мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення не змінилася в порівнянні з аналогічною статистки під час дії мораторію.

Нагадаємо, що  президент України Володимир Зеленський підписав закон   про продаж земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони.