UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення світла: "Укренерго" пояснило чому сьогодні може бути гірше, ніж учора

В низці областей застосовуються аварійні відключення світла. 

Навіть обладнання не витримує спеку. Так, вночі вийшло з ладу деяке обладнання на одному з енергооб’єктів. Про це йдеться у повідомленні Укренерго щодо ситуації в енергосистемі сьогодні, 16 липня. 

"Дефіцит енергії в системі збільшився. Діють чотири черги графіків відключень протягом всієї доби", - зазначили в компанії.

Як результат, зранку, о 10:00, «Укренерго» прийняло рішення щодо застосування аварійних відключень в Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецький, Дніпропетровській, Кіровоградській областях. 

Читайте також: Польща звернулась до Єврокомісії щоб поставляти електроенергію Україні, але є умова

Раніше повідомлялось, що у вівторок обмеження енергопостачання будуть діяти протягом всієї доби. Найбільше обмежень заплановано у двох проміжках часу - з 00:00 до 2:00 і з 16:00 до 24:00. В інші години доби буде задіяно меншу кількість черг на планові відключення, а саме по три черги.

Також була інформація, що кияни можуть за оптимістичного сценарію отримувати по 8 годин електроенергії на добу з розподілом по 4 години вдень та стільки ж вночі. За песимістичним сценарієм кількість електроенергії буде ще меншою і складатиме 4 години на добу з розподілом по декілька годин на нічний та денний час.