UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення електроенергії: "Укренерго" попередило про обмеження споживання

В компанії розказали, чому без відключень світла не обійтись. 

"Укренерго" попередило споживачів про те, що через спеку споживання електроенергії зростає. Тому з 16:00 до 24:00 в усіх регіонах країни діятимуть заходи з обмеження споживання. 

"У вівторок, 20 серпня, станом на 9:30, рівень споживання на 2,1% вищий, ніж попередньої доби. Це зумовлено спекотною погодою у більшості областей України", - йдеться у повідомленні. 

В компанії нагадали, що днем раніше, в понеділок, споживання було на 3,9% вищим, ніж у п’ятницю, 16 серпня. Це дорівнює потужності двох енергоблоків ТЕС. Збільшити швидко обсяг генерації наразі немає змоги, тому відключення будуть. 

В компанії нагадали, що графіки застосування обмежень у кожному регіоні встановлюють оператори системи розподілу – обленерго. З ними можна ознайомитись на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах. 

Читайте також: В Україні 19 серпня діятимуть графіки відключення електроенергії
Читайте також: В Укренерго розповіли, чи планують відключення на неділю

Впродовж доби здійснювався імпорт ресурсу з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 19 558 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1235 МВт. Експорт не здійснювався та не передбачається. 

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 550 населених пунктів. Також з технічних причин знеструмлювались споживачі на Київщині.

Кандидат фізико-математичних наук, директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко у своїй статті "Як нам пережити зиму-2? Що робити людям" розповів, що мають зараз робити українські громадяни, щоб підготуватися до нової складної зими.