UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від службових обов'язків відсторонили ще 39 співробітників Держмитниці

Раніше Держмитниця відсторонила від посадових обов'язків понад 100 митників.

Державна митна служба відсторонила від службових обов'язків 39 співробітників. Про це повідомили в прес-службі відомства. До цього Держмитниця відсторонила понад 100 своїх співробітників в різних регіонах.

Зазначається, що серед співробітників, які були відсторонені, є співробітники Одеської митниці (18 осіб), Закарпатської (12 осіб), Волинської (4 людини) і Галицької митниці (1 людина).

"Крім цього, указом глави Держмитниці Павла Рябікіна такі ж заходи застосовані щодо чотирьох начальників митних постів", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що нова хвиля усунень пов'язана з рішенням РНБО від 15 квітня 2021 року, коли було оприлюднено інформацію про встановлення можливої причетності посадовців Держмитниці до контрабандних потоків в Україну, організованих особами, проти яких були застосовані персональні спеціальні санкції.

Читайте також: 90% або більше 130 тисяч українських імпортерів працюють у тіні – Держмитслужба

Нагадаємо, після засідання РНБО 2 квітня, на якому прийнято рішення про введення санкцій проти десяти топ-контрабандистів, Держмитниця відсторонила понад 100 своїх співробітників в різних регіонах.

Понад 130 тисяч українських компаній-імпортерів, або 90%, працюють в «тіні», щорічно позбавляючи бюджет 100 млрд грн надходжень. Чи допоможуть нам санкції РНБО щодо 22 контрабандистів вирішити цю проблему? Особливо за умови, що сам механізм санкцій в цьому випадку виглядає сумнівним. Про це та багато іншого читайте в матеріалі Юлії Самаєвої «Глава Держмитниці Павло Рябікін: "У "тіні" працює 91% всіх суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності"».