UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верещук обіцяє регулярні перевезення в Крим через КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" вже з наступного року

Мінреінтеграції вже вирішує питання розміщення автостанції на КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" та налагодження автобусного сполучення від сервісних зон КПВВ на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї.

На контрольних пунктах в'їзду/виїзду в Крим - "Каланчак" та "Чонгар", вже у 2022 році будуть доступні регулярні перевезення. Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила під час робочої поїздки на Херсонщину.

Вона зазначила, що Мінреінтеграції вже вирішує питання розміщення автостанції на КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" та налагодження автобусного сполучення від сервісних зон КПВВ на ТОТ та виїзду з неї.

"Нам треба запропонувати легальний шлях. Нелегальні перевізники з’являються тоді, коли легальний шлях не працює й ніхто це не контролює. Саме це ми обговорювали вчора на засіданні з правоохоронними органами Херсонської області та АР Крим. Ми вже готові оголосити конкурс на придбання електромобілів у січні, тому до лютого це питання перевезення, коли ми говоримо від нуля і до населених пунктів, буде вирішене", - наголосила Верещук.

Наразі розглядається можливість придбання чотирьох електромобілів для пунктів "Чонгар" та "Каланчак", які перевозитимуть людей.

"КПВВ "Чонгар" вже на балансі нашого ДП і звичайно воно обслуговується. У нас ще є завдання облаштувати тут аптечний пункт, приміщення банку та автобусну станцію для комфорту наших громадян. Ця робота почнеться з січня 2022 року", - додала Верещук.

Читайте також: У МВС розповіли, як на адмінмежі з Кримом працюють КПВВ "Каланчак" та "Чонгар"

Ще одним актуальним питанням є щеплення від коронавірусу мешканців ТОТ.  Верещук запевнила, що українці, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованого Криму, будуть мати змогу вакцинуватися безпосередньо на КПВВ.

Нагадаємо, 16 червня уряд встановив нові правила перетину державного кордону, та КПВВ на межі з тимчасово окупованими територіями у зеленій зоні карантину. Також уряд встановив правила перетину КПВВ в жовтій, помаранчевій та червоній зонах.

 19 серпня, президент України Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує режим вільної економічної зони "Крим". ВРУ ухвалила цей закон 1 липня. 

Детальніше про це читайте в статті Валентини Самар "Без ВЕЗ: якою має бути економічна політика України щодо окупованого Криму"на ZN.UA.