UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загальна вартість казначейських цінних паперів США, якими володіють росіяни, впала на 55,49%

Росія більше не є ключовим гравцем на борговому ринку США

Російські активи в цінних паперах казначейства США впали на $55,49% з січня по травень. Забезпечення казначейства впало з 4,503 мільярда доларів до 2,004 мільярда доларів з початку року. Про це повідомляє MoneyTransfers.com.

Згідно з аналізом, така ситуація на казначейському ринку відображає зростаюче обурення через вторгнення Москви в Україну.

"Дані свідчать про те, що Росія більше не прагне підтримувати економіку США, як раніше. Це може бути з кількох причин. Однією з можливих є те, що Росія диверсифікує свої іноземні резерви, віддаляючись від долара. Інша полягає в тому, що країна намагається зменшити свою залежність від Сполучених Штатів. Якою б не була причина, очевидно, що Росія більше не є ключовим гравцем на борговому ринку США, яким вона була раніше"- зазначив Генеральний директор MoneyTransfers.com Джонатан Меррі.

«Сполучені Штати запровадили санкції проти кількох російських фізичних та юридичних осіб у відповідь на кризу. Ці санкції ускладнили для Росії ведення бізнесу з американськими компаніями та банками. У результаті Росія може дедалі більше намагатися зменшити свій вплив на Сполучені Штати», - йдеться в статті.

В той же час, США вперше зробили виняток із санкцій для російського Центробанку аби він міг виплатити власникам облігацій через американські та міжнародні банки.

Читайте також: Економіка РФ нарешті похитнулася

Пізніше Міністерство фінансів США оголосило, що не дозволить російському уряду використовувати американські установи для виплати власникам облігацій. Це рішення було прийнято, щоб посилити тиск на Кремль і ускладнити фінансування боргу Росії.

Читайте також: Підтримка антиросійських санкцій падає: Європа має підготувати громадян до тривалої війни в Україні – Bloomberg

Нагадаємо, група юристів хоче відібрати у громадян Росії під санкціями трильйон доларів.