UA / RU
Підтримати ZN.ua

В АП не бояться торгових воєн з Росією

Затягування газових перемовин і претензії Росії до українських виробників сиру не погіршать двосторонні українсько-російські відносини.

Затягування газових перемовин і претензії Росії до українських виробників сиру не погіршать двосторонні українсько-російські відносини.

Впевненість у цьому висловив радник президента - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук на прес-конференції в Києві у понеділок, 6 лютого.

"Як це може відбитися в цілому на наших відносинах, я думаю, напевно, гіршими воно їх не зробить, але певним стримуючим фактором для подальшого поступального розвитку може стати", - сказав він.

На думку А.Гончарука, перемовини щодо газу невиправдано затяглися, українська сторона очікувала їхнього завершення ще у кінці 2011 року.

У той же час, він не вірить у можливість "торгових воєн" між Україною і Росією - навіть незважаючи на претензії російської сторони до українських виробників сиру.

"Що стосується торгових воєн, я думаю, що у тих масштабах, в яких вони відбувалися у попередні роки ... знали ми періоди і більш напружені щодо нашої торгівлі, я думаю, що це перетікати в такі речі, принаймні, виходячи з рівня відносин та діалогу, не повинно", - заявив А.Гончарук.

"Хоча ця словесна риторика між відповідним відомством РФ і заявами українських чиновників не дає зрозумілої відповіді, що ж там відбувається і як", - додав він.

На думку А.Гончарука, необхідно "підняти" рівень дискусії, можливо, на рівень відповідних міністерств для більш чіткої оцінки ситуації.

Разом з тим нагадаємо, що голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко буквально вчора заявив, що «офіційна влада України» зарекомендувала себе «як неспроможна у вирішенні рядових питань». !
zn

Читайте також:

Росія збирається заборонити український сир вже цього тижня

Перемовини з РФ тривають, але рішення поки немає


Білорусь слідом за Росією розкритикувала український сир

Україна вимагатиме від Росії доказів про погану якість сиру