UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні можуть дозволити початкові школи у багатоповерхівках

Мінрегіон хоче внести зміни в будівельні норми.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ розглядає можливість дозволити в державних будівельних нормах (ДБН) проектувати в житлових комплексах вбудовані школи. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра Лев Парцхаладзе.

"Мінрегіон зараз розглядає таке питання - дозволити проектувати початкові школи, вбудовані в житлові будинки (на кшталт дитячих садків, норма про які вже міститься в оновлених ДБН, які вступлять в силу з 1 жовтня)", - повідомив він.

За його словами, міністерство планує чітко прописати у вимогах по вбудованим школам необхідний рівень шумової ізоляції, інсоляції, пожежної безпеки, рекуперацію, висоту стель, наявність спортзалу та ін.

"В Україні є велика нестача шкіл і дитсадків, особливо у великих містах, в центральних районах. З 1 жовтня в дію вступають оновлені ДБН, які містять норму про можливість проектувати невеликі дитсадки, вбудовані в житлові будинки. Проектування за аналогічним принципом невеликих початкових шкіл – це компроміс, який дійсно може вирішити важливу соціальну проблему", - зазначив заступник міністра.

Раніше повідомлялося, що новими ДБН дозволено розміщення в житлових будинках вбудованих та вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів.

Як писало DT.UA, в Україні будівництво житла досі прямо фінансується різними способами за рахунок коштів населення. Приватні інвестори фактично позичають кошти забудовникам через здійснення попередньої оплати за майбутнє житло.