UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні з 1 серпня повернуться довоєнні податки

Зеленський підписав законопроєкт.

В Україні з 1 серпня набуде чинності законопроєкт, що стосується повернення довоєнного оподаткування. Про це розповів депутат Ярослав Железняк.

«Президент підписав податковий законопроєкт №8401 (ухвалений парламентом у другому читанні 30 червня - ред.)», - ідеться в повідомленні.

Зеленський підписав цей закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану", оскільки його ухвалення передбачене угодою з МВФ.

Ухваленим законопроєктом передбачене скасування єдиного податку в розмірі 2% та повернення фінансової відповідальності за порушення, тобто штрафів. Крім того, частково скасовано мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

Читайте також: Гетьманцев пояснив, навіщо бізнес має сплачувати довоєнні податки

Як писало ZN.UA, економічні втрати України приголомшують. Загалом з 2014-го по 2020 рік через агресію Росії Україна втрачала щорічно близько 22–23 млрд дол. (дані британського Центру економіки та бізнес-досліджень, СEBR). Зупинили роботу повністю 30% підприємств, ще 27% призупинили діяльність. Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Податки воєнного часу".