UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні створили телеграм-бот, який сам моніторить наявність пального в містах

Проблеми з пальним можуть бути актуальні ще близько місяця.

В Україні запустили телеграм-бот PetrolAlertUA, який повідомляє про наявність певного типу пального в різних містах України. Його створив веб-розробник з Кропивницького Роман Багатий, передає Ain.ua.

Бот відслідковує наявність пального на популярних в Україні АЗС та надсилає підписникам: назву АЗС, адресу і тип наявного пального. Бот опрацьовує дані з відкритих джерел мереж WOG, OKKO, ANP та SOCAR. Багатий уточнив, що згодом у PetrolAlertUA планують додати і нові мережі.

«У зв’язку із дефіцитом пального, довелось використовувати додатки мереж АЗС і мапу додатка ЛУН Місто для пошуку станції, де міг би заправити своє авто. Але такий спосіб виявився трохи не зручним: доводилось постійно сидіти на картах і регулярно моніторити всі станції. Тому вирішив автоматизувати дану рутину для себе, але згодом переробив проєкт і для решти українців», — розповів автор проєкту.

Щоб скористуватися ботом треба:

Нагадаємо, директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн розповів про тенденції на ринку пального через два тижні після скасування держрегулювання.

За його словами, на сьогодні найкраща ситуація - з постачанням дизеля, де постачання мають лише невелике відхилення від прогнозних показників. Також, за оцінкою Куюна, непогана ситуація з постачанням зрідженого газу – зростання кількості постачальників у півтора рази. За бензинами динаміка постачання дещо гірша.

Він також зазначив, що ринок демонструє тенденції, які дозволяють очікувати нормалізацію ситуації до липня.