UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Конгресі США представили резолюцію про виділення Україні фінансової допомоги в розмірі $12,35 млрд

Це на $600 мільйонів більше запиту, який надсилав Білий дім.

США продовжують активно підтримувати українську економіку, яка внаслідок війни потерпає від значних втрат. 27 вересня у Конгресі було представлено проект короткострокової бюджетної резолюції, яка передбачає пакет допомоги для України в розмірі 12,35 мільярди доларів. Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія

За інформацією народного депутата, новий пакет фінансової допомоги на 600 мільйонів доларів перевищує суму, на яку надсилав запит Білий дім. 

«Сьогодні у Конгресі США було представлено проект короткострокової бюджетної резолюції, яка передбачає пакет допомоги для України на 12,35 мільярдів доларів, що на 600 мільйонів доларів більше, ніж запит Білого дому. 7,8 мільярди закладено на оборону, а 4,5 мільярди — на пряму бюджетну підтримку України. Цей документ також поновлює повноваження Адміністрації передавати Україні зброю та обладнання безпосередньо із запасів США в новому фінансовому році на суму 3,7 мільярди доларів», — повідомив Арахамія.

Представник української влади подякував союзнику за підтримку і висловив надію, що обидві палати Конгресу проголосують за проект ствердно вже цього тижня.

Читайте також: Британія планує виділити в 2023 році 2,6 млрд доларів на військову підтримку України

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на $600 мільйонів.

Про те, у якому стані перебуває економіка України воєнного часу і чи може вона подолати нинішню кризу читайте у статті Івана Верстюка «Чи жива ще українська економіка?».