UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ДТЕК змінили перелік будинків в Києві, яким відключатимуть світло

Відключатимуть світло ще 750 столичним будинкам.

«ДТЕК Київські електромережі» відкоригував перелік будинків, яким відключатимуть електроенергію, та додав до нього ще 750 будинка. Про це повідомила пресслужба ДТЕК Київські електромережі.

«Задля справедливих і рівних умов електропостачання та відключення всіх клієнтів, ДТЕК провів велику технічну роботу задля оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури і, де це було можливо, створив для житлових будинків альтернативну схему постачання світла. Тепер 750 додаткових будинків будуть відключатися на рівних умовах з іншими, що дозволить зменшити тривалість відключення для всіх киян», – зазначається у повідомленні.

В компанії пояснили, що частина будинків у столиці не потрапляла під відключення, оскільки була заживлена за тими ж лініями, що й місцеві об’єкти критичної інфраструктури.

Читайте також: Відключення світла: названо продукти, які неминуче подорожчає

Нагадаємо, як повідомив CEO Yasno Сергій Коваленко, якщо раніше у будинках, які підключені до однієї лінії з об’єктами критичної інфраструктури, світло не вимикали, то незабаром ситуація зміниться. “Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка вимикається – то енергетики їх перемикають. Це нешвидкий процес, однак з хорошим прогресом: раніше на столицю таких будинків було 2000, зараз – 745. Але є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб вимикати разом з усім містом.  Проте і по них очікується адміністративне рішення – ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема”, – написав Коваленко.  

Як писало ZN.UA, РФ сподівається добити енергосистему України найближчим часом. Чи витримає вона, чого очікувати українцям і що робити політикам? Про це у тексті Ігоря Маскалевича “Новий удар по енергосистемі. Чого чекати?”.