UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд вирішив не обмежуватися спецмитом: готуються нові заходи щодо захисту автопрому

Віце-прем'єр зазначив, що заходи, вжиті Кабміном, дозволять значно збільшити виробництво автомобілів українськими підприємствами, а також дадуть їм можливість витримувати конкуренцію.

Найближчим часом в Україні будуть прийняті додаткові рішення щодо захисту власного виробника автомобілів. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

"Ми почали захищати свій внутрішній ринок і свого внутрішнього виробника. Але це тільки початок, тому що найближчим часом будуть прийняті ще кілька документів, які з одного боку захистять внутрішній ринок, з іншого - нададуть можливість отримати кошти для модернізації підприємств. Так працює весь світ", - підкреслив Бойко, якого цитує його прес-служба.

Віце-прем'єр додав, що заходи, вжиті Кабміном, дозволять значно збільшити виробництво автомобілів українськими підприємствами, а також дадуть їм можливість витримувати конкуренцію.

- Євросоюз може ввести санкції проти України у відповідь на введення спецмит на імпорт авто

"В автопромі, в авіації найбільш жорстка конкуренція. Але ми налаштовані на те, щоб знайти модель, яка дозволить різко збільшити виробництво автомобілів у нашій країні. Власне кажучи, це вже почалося", - сказав Бойко. Як повідомлялося, Україна 14 березня 2013 року оприлюднила прийняте у квітні 2012 року рішення про введення спеціальних мит на імпорт в країну нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту. Рішення набуло чинності 13 квітня. !zn

Читайте також:

Українські імпортери на знак протесту проти спецмит припинили ввезення автомобілів

США продовжують наполягати, що Україна підриває основи СОТ

СОТ закликала Україну відмовитися від ідеї перегляду мит