UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд вирішив виділити на Фонд боротьби з коронавірусом ще 6 млрд грн

У Кабміні відбулося позачергове засідання.

Кабінет міністрів збільшив видатки Фонду боротьби з коронавірусом. Таке рішення уряд ухвалив під час позачергового засідання, 14 грудня, повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

“14 грудня 2020 року Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні перерозподілив деякі видатки державного бюджету, передбачені головним розпорядникам бюджетних коштів на 2020 рік, та збільшив видатки Фонду боротьби з COVID-19 на 6 млрд гривень”, - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні вказали, що видатки збільшили за рахунок економії коштів держбюджету, яку прогнозують до кінця поточного року за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів. За даними відомства, станом на 10 грудня обсяг виділених коштів з Фонду боротьби з коронавірусом за загальним фондом держбюджету становить 66 млрд грн, касові видатки – 45,5 млрд грн.

Читайте також: З "ковідного фонду" на потреби медиків виділять понад 5 млрд гривень

Нагадаємо, протягом минулого тижня касові видатки з "ковідного фонду" на доплати медичним працівникам виділили 1 220,8 млн гривень. Касові видатки, виділені на лікарняні, збільшилися на 361,9 млн гривень.

Станом на 14 грудня в Україні зафіксували понад 900 тисяч випадків на коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 виявили у 6 451 особи. 

Уряд прийняв рішення про посилення карантинних обмежень в січні. Серед іншого, з 8 по 24 січня заборонять відвідувати заклади громадського харчування, закриють розважальні заклади, спортзали, фітнес-центри тощо. Салони краси та перукарні працюватимуть за умови попереднього запису і без очікування в залі.

Попри те, що в цей період буде діяти низка заборон, схожих з тими, що були під час весняного локдауну, транспорт все ж функціонуватиме. ZN.UA розповіло, як це відбуватиметься.

Детальніше про те, чи потрібен Україні локдаун, а також яким він має бути ZN.UA поспілкувалося з керівником Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишнім заступником міністра охорони здоров'я часів Уляни Супрун Павлом Ковтонюком. Подробиці - в інтерв'ю Алли Котляр "Нас чекає тривалий період дуже важкою реабілітації".