UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд Китаю до 2025 року підтримає діджиталізацію 4000-6000 невеликих підприємств, які вважають «основою економіки»  

Багато малих підприємств сильно постраждали від жорстких обмежень, пов’язаних із COVID.

Уряд Китаю до 2025 року підтримає цифрову трансформацію 4000-6000 малих і середніх підприємств, для цього залучать близько 300 сервісних платформ, передає Reuters.

«З 2022 по 2025 рік центральний уряд планує підтримувати органи місцевого самоврядування у проведенні пілотів цифрової трансформації для малих і середніх підприємств», – йдеться у спільній заяві міністерства фінансів та міністерства промисловості та інформаційних технологій країни.

Лише у 2022 році центральний уряд планує підтримати близько 100 сервісних платформ із стимулами для прискорення цифровізації компаній. Відповідно до заяви, кожна платформа повинна допомогти принаймні 10 компаніям завершити цифрову трансформацію, а максимальна винагорода для кожної платформи не повинна перевищувати 6 мільйонів юанів ($885,373).

Програма буде націлена на фірми в ключових галузях, таких як виробництво автомобільних запчастин, електронного обладнання та фармацевтичної та хімічної продукції.

Адміністрація кіберпростору Китаю наприкінці 2021 року заявила, що до 2025 року країна досягне «вирішального прогресу» в цифровізації, трансформації, яку країна розглядає як шлях до сильнішої та ефективнішої економіки.

За даними Китайської академії інформації та комунікацій, цифрова економіка становила 39,8% валового внутрішнього продукту Китаю у 2021 році та досягла 45,5 трлн юанів.

Читайте також: З початку повномасштабної війни проти України в Росії закрилися 113 тисяч підприємств — це на 17% більше, ніж минулого року

Раніше видання Reuters писало, що Китай, якого Росія розглядає як союзника на тлі санкцій Заходу, назвав США "головним винуватцем" війни проти України. Такі міркування повторюють один з наративів Кремля, мовляв, Штати спровокували країну на вторгнення. Більше про те, "Чому Китай не хоче, щоб Україна перемогла Росію", читайте в матеріалі Наталії Бутирської.