UA / RU
Підтримати ZN.ua

Унаслідок обстрілів та негоди без світла залишаються споживачі дев’яти областей – Міненерго

Дефіцит електроенергії відсутній.

Станом на ранок 26 травня дефіцит електроенергії в Україні відсутній, однак через попередні обстріли РФ та пнесприятливі огодні умови є часткові знеструмлення у дев’яти областях. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

В міністерстві додали, що об'єкти енергетичної інфраструктури не постраждали від сьогоднішніх масованих ударів РФ. Але через попередні обстріли залишається без світла частина споживачів у Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. За добу вдалося повернути світло для 32,3 тис. споживачів.

Також є знеструмлення через негоду – унаслідок грозового шторму без світла тимчасово лишилася частина споживачів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій, Одеській, Херсонській та Харківській областях. За даними синоптиків, штормове попередження фіксується і на поточну добу.

Попри це, енергетична система країни працює стабільно. Генерація повністю забезпечує споживання, а дефіцит електроенергії відсутній.

Як додали в Міненерго, експорт електроенергії на поточну добу не планується. Водночас здійснюється імпорт зі Словаччини від 45 МВт до 275 МВт.

Читайте також: Зіпсована репутація: борги споживачів за світло будуть відображатися у кредитній історії

Раніше повідомлялось, що експорт електроенергії, який НЕК "Укренерго" призупинив 24 травня, може бути відновлено вже у вихідні або наступного тижня.