UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укрзалізниця анонсувала повне прощання з "радянським" минулим

Раніше "Укрзалізниця" робила лише точкові спроби реформувати власне господарство.

21 лютого Укрзалізниця презентує програму модернізації залізничних перевезень в Україні. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як обіцяють в Укрзалізниці, Україна нарешті перегорне сторінку свого "радянського" минулого.

"Це програма, завдяки якій Україна позбудеться всього, що стосувалося радянського минулого Української залізниці та пов’язувало її з Росією", - йдеться в повідомленні.

Деталі нової програми наразі не розголошуються.

Читайте також: За два тижні в Україні запустять перший залізничний маршрут з європейською шириною колії

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" робила точкові спроби реформувати власне господарство.

Так, влітку було анонсовано поступовий перехід української залізниці на євроколію.  

До речі, як відомо, Росія усі 9 років війни доставляє ешелони з військовою технікою та боєприпасами, використовуючи, серед іншого, українську залізницю на окупованих територіях.

Також в "Укрзалізниці" обіцяли зробити поїздки поїздами та електричками не такими нестерпними.

Так, у вересні Укрзалізниця оголосила перехід на нові стандарти туалетів та сервісу в поїздах. Перші "пілотні" вагони запустили, зокрема, з Києва на малу Батьківщину президента Володимира Зеленського.

Ще до війни в "Укрзалізниці" показали новий плацкартний вагон для бюджетних пасажирів. Виглядав він справді незвично. Щоправда, новина про це вже недоступна.

А нещодавно "Укрзалізниця" показала, в яких умовах VIP-персони їздять поїздами під час війни. Розвивати цей сервіс спонукало закрите українське небо.

У принципі, враховуючи стан української залізниці, вітати слід будь-які реформи. Головне, щоб вони були прозорими і не викликали, наприклад, запитання, чому компанія закуповує кришки для унітазів по ціні 7 тис. грн за штуку.