UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрзалізниця" планує за 2 – 3 роки залучити 1 мільярд доларів інвестицій

Загальна потреба в інвестиціях у рухомий склад оцінюється в 9 – 10 мільярдів доларів.

ПАТ "Укрзалізниця" розраховує, що за найближчі 2 – 3 роки залучить1 млрд доларів інвестицій на оновлення рухомого складу і розвиток залізничної інфраструктури.

"Стосовно інвестицій в рухомий склад та інфраструктуру - ми хотіли б залучити 1 млрд доларів протягом найближчих 2-3 років", - заявив гендиректор ПАТ Войцех Бальчун на зустрічі з представниками американської торгової палати. Можливі джерела інвестицій він при цьому не назвав.

За словами Бальчуна, зараз є потреба в ремонті і модернізації понад 3 тис. кілометрів залізничних колій, необхідно також оновити 88% локомотивів, які вже відпрацювали свій термін експлуатації.

"Потреба в інвестиціях у вантажний рухомий склад це проект на багато років. І наша мрія - це 9-10 млрд доларів. Але цього не можна зробити за 1 рік. Але це показує, які потреби в інвестиціях в рухомий склад на сьогодні існують", - пояснив Бальчун.

Нагадаємо, новий глава ПАТ "Укрзалізниця", громадянин Польщі Войцех Балчун офіційно приступив до виконання своїх службових обов'язків 16 травня.

У конкурсному відборі на посаду гендиректора "Укрзалізниці" взяли участь більше трьох десятків претендентів. В тому числі, і вісім іноземців.

Детальніше про тендери на паливо для держкомпанії читайте в статті Сергія Куюна "Залізка" все стерпить..." у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".