UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укртранснафта" отримала всі документи для управління "трубою Медведчука"

Також підписані необхідні договори.

"Укртранснафта" отримала всі необхідні документи для управління українською частиною трубопроводу "Самара - Західний напрямок", який називають "трубою Медведчука". Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, 14 і 15 вересня компанія отримала від Державної митної служби реєстрацію створення зон митного контролю на терміналах в Смизі і Новоград-Волинському.

"Укртранснафта" підписала з Агентством по розшуку і менеджменту активів (АРМА) договір на управління української частини нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" терміном на 5 років.

Згідно з умовами договору, "Укртранснафта" має права і обов'язки щодо здійснення господарської діяльності з транспортування, зберігання, перевалки на автомобільний і залізничний транспорт нафтопродуктів.

Також компанія зобов'язується протягом 5 років забезпечувати не менше 1,1 млн грн щомісячного доходу держави від управління нафтопродуктопроводом.

Читайте також: Медведчуку продовжили домашній арешт

Як писало ZN.UA, добрими намірами вимощена дорога в пекло. Саме так можна охарактеризувати історію про націоналізацію магістрального нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», частина якого проходить через кілька областей України.

РНБО ухвалила ряд рішень про санкціонування кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, його оточення і пов'язаних з ними компаній. У цього кейса є і зворотний бік, адже стратегічний об'єкт може перейти в управління від проросійського олігарха до його цілком українському колезі...

Детальніше читайте в тексті Олександра Леменова "Як Коломойський отримає« медведчуківський »нафтопровід".