UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрнафта" проводить дорозвідку родовищ, щоб в перспективі збільшити видобуток газу

Після дорозвідки компанія знатиме, скільки природного газу та конденсату в неї є.

"Укрнафта", яка збільшила дохід за 2023 рік до 14 млрд грн, займається дорозвідкою існуючих родовищ, що може збільшити обсяги видобутку природного газу. Про це розповіли в пресслужбі державної компанії.

Роботи проводили на родовищі, що знаходиться на сході України. В процесі спеціалісти компанії виконали комплекс геофізичних робіт, необхідних для уточнення поточного насичення пластів-колекторів. Розкритий поклад має площу 3,8 квадратних кілометра з товщиною продуктивної частини до 3,6 метра. Після дослідження працівники "Укрнафти" провели перфораційні роботи на глибині 4393-4396 метрів, щоб сполучити свердловину з видобувним горизонтом.

Читайте також: В НАБУ розповіли про схеми заволодіння понад 13,8 млрд грн ПАТ «Укрнафта»
Читайте також: "Укрнафта" епохи "після Коломойського": в компанії викрито нестачі та багатомільярдні борги

"Зараз свердловина введена в дослідно-промислову експлуатацію, щоб отримати додаткові дані щодо покладу, який містить попередньо розвідані запаси. В подальшому ці запаси можна буде перевести в категорію промислових", - говорить директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

Читайте також: В НАБУ розповіли про схеми заволодіння понад 13,8 млрд грн ПАТ «Укрнафта»

Останні 20 років "Укрнафта" належала групі "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. 6 листопада 2022 року  Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про відчуження компанії на користь держави. Вилучені активи набули статусу військового майна та тепер підпорядковуються Міністерству оборони України.