UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український уряд визначив 13 першочергових законопроектів

Новий Кабмін хоче провести свої проекти законів через Верховну Раду.

До літа Верховна Рада повинна прийняти низку законопроектів, які стосуються обороноздатності країни, бюджетної політики, фінансового сектора, а також енергетичної сфери, заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

"Ми визначили першочергові закони, це близько 13 законопроектів, переданих до Верховної Ради. Потрібно прийняти відповідні документи на рівні Кабінету міністрів, реформи повинні запрацювати. І це на сьогоднішній день стосується сфери обороноздатності країни, сфери формування бюджетної політики, сфери збалансованого бюджету, фінансового сектора, сфери енергетичного блоку", - сказав Кубів журналістам.

6 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій представив основні положення змін до регламент парламенту. За словами спікера, пропонується більше часу відводити для роботи з урядом. Так, передбачається, що в понеділок "день уряду" буде займати три години - з 11:00 до 14:00 (для порівняння, в даний час питань до уряду традиційно проводиться в п'ятницю і займає одну годину).