UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські банки на чверть збільшили сплату податків, як тільки їх стали менше перевіряти

Державна податкова служба України стала менше перевіряти банки, проте рівень сплати податків банківськими установами зріс на 25% - до 2,4 млрд грн, заявив заступник голови ДПС Олександр Клименко.

За його словами, порівняно з минулим роком, у ІІ кварталі 2011 року кількість перевірок банків скорочено на третину, у третьому – на 43%, за рахунок застосування "ризикоорієнтованої системи моніторингу": для контролю відбираються тільки ті фінустанови, які викликають підозру щодо мінімізації податкових зобов’язань.

При цьому добровільна сплата податків банками зросла на 25%, і склала у першому півріччі 2,4 млрд грн. У тому числі податку на прибуток було зібрано у півтора рази більше, ніж минулого ріку – 809,8 млн грн.

"Таким чином, слід констатувати, що банківські установи адекватно розцінили наші зусилля з підвищення лояльності до сумлінних платників, і добровільно відмовляються від сумнівних схем", – зауважив О.Клименко.

Нагадаємо, як раніше повідомляло ZN.UA, за даними СБУ оплата послуг з конвертації готівки у минулому році зросла майже у три рази - зі звичайних 4-6% до 10-15%.